cloth live installation

cloth är en förtäckt koreografi och en interaktiv installation.

Två dansare rör sig under ett stort täcke. Täcket döljer hela händelsen och hindrar varje rörelse, alltmedan det draperar ett hav av böljande veck där nya narrativ avslöjas i en såväl vacker som hotfull bild.

I den interaktiva installationen välkomnas publiken att dansa under täcket, med ccap-dansarnas vägledning. De medverkande engageras i en taktil interaktivitet i det dolda, och varseblir en händelse som de själva framställer men inte kan se. Till förmån för de som väljer att förbli utanför.

Installationen refererar till barockestetikens klärobskyr via Maurizio Cattelans installation ”All” (2007). Den presenteras i museer, konstgallerier och på andra offentliga platser – som en pågående händelse (varande upp till 3 timmar per dag).

cloth hade premiär under namnet filt på Moderna Museet i Stockholm i april 2011 som en del i festival:display. Sedan dess har den presenterats på ett flertal platser i Stockholm, Katrineholm, Umeå och Köpenhamn.

För ytterligare information, kontakta masha.taavoniku@ccap.se

cloth framförd på festivalen CLOSE ENCOUNTERS av Dansehallerne på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn, februari 2018: