A Line_up

A Line_up är en musikal som inte alls ser ut som en musikal och ändå är ett löfte om re-kreation. Tralliga låtar och gripande berättelser noggrant fantiserade av en skara fräcka röster som inte räds att luta och falla. Swag i otakt, detta är högfrekvent underhållning, en koreografi ensam i sitt slag som dansar för de flesta.

Tankelandskap
Underhållning är sin egen business, och denna koreografis knepiga lust. Eller snarare denna uppställnings underliggande njutning i att ompröva. Sväng och tvär-takt i ett, detta är en fest av granskning vid horisontens rand. Scenen förvandlas till en koreografi av glidningar. ”En klang, en vridning, ett välbekant ansikte, ett oengagerat drag, ett utkast, en känsla, lukten av en härd, den plötsliga hettan av det oväntade väntade.” En hängivenhet till skillnad, om man så vill, som ihärdigt under-håller en annan sorts re-kreation. Så, kan denna koreografi upplevas som underhållning? Låt säga, som A Chorus Line?

Ihop med en skara kloka dansare, åtar vi oss frågan och fejkar en musikal. Naturligtvis är projektet dömt att misslyckas. Ändå dyker en hel del spännande utsagor upp i processen, och en mångfald röster börjar arbeta. Att fejka en musikal har ombesörjt förgrening. Och tillåtit en udda refräng.

Denna uppställning är en dissonant kör, uppställd och ogjord i förtjusande oordning. Samstämda figurer som sjunger och dansar ostämt. Var och en en koreografi bland flera, var och en en och samma gemensamhet.

A Line_up tar avstamp i Broadwaymusikalen A Chorus Line bara för att vända den till något annat, och medan originalet lämnar scenen, svänger en mängd av koreografier över golvet och understår sig din underhållning.

ALineUp-foto-Alexander-Kenney2

KOREOGRAFI
Konceptuell ram, dramatOrgie och rörelsematerial Cristina Caprioli
Konstnärliga re-kreatörer och medverkande på scen Sunna Ardal Rosengren, Anja Arnquist, Dario Barreto Damas, Philip Berlin, Ulrika Berg, Linda Blomqvist, Louise Dahl, Frederic Gies, pavleheidler, Madeleine Lindh, Louise Perming 
Text Philip Berlin, Cristina Caprioli, Frederic Gies, pavleheidler, Madeleine Lindh, Louise Perming, (gäst) Johan Jönson
Texterna har bearbetats till sångtexter av Sunna Ardal Rosengren.

Nyskriven musik Sunna Ardal Rosengren, Yoann Durant
Övrig musik Seinabo Sey (Hard time/Pretend), alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2), Roll the Dice (Blood In Blood Out

Rumslighet och ljus Tobias Hallgren/Lumination of Sweden
Kläder ccap
Grafisk design Eleonora Bergendal/La Strada Studio
Fotografi Håkan Larsson (affisch), Alexander Kenney (pressfoto)
Projektkoordinator och repetitionsassistent Anna Grip
Administrativ koordinator Masha Taavoniku

Ett speciellt tack till Johan Jönson och Ellen Söderhult

Spelschema 2017

Pressfoton: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/a-line-up
Trailer
: Riksteatern
Maila för fulldokumentation: masha.taavoniku@ccap.se

A Line_up är en samproduktion mellan ccap, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Riksteatern och Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Berlin. ccap erhåller anslag från Statens Kulturråd och Stockholm Stad Kulturförvaltningen.

 

283640_457747627592381_1427695103_nno_logo_50mmregionteaternriksteaternTiA_2016_s-w1