Ett hårresande solo

Detta solo är en negativitetens vändning för den optimistiske rastlöse, den som dansar varstans hon landar, med allt att frukta och inget att förlora. Något av en skräckhistoria, ofarlig och rätt så patetisk. Av och med Cristina Caprioli.

Alltså rör hon sig omkring och funderar över ett flertal alternativ. Ska hon flytta till en pöl eller korsa fältet? Invänta något som kan styra om intrigen? Rumla över kanten? Eller vaska fram ett skrik och föranleda ett skifte? Morrrrr… Men så fastnar hon i ett spår och tvinnar ännu fler. Ovissheten förblir ouppklarad. Det viktigaste kanske ändå är att hon rör sig, att hon faktiskt gör det. Och den respons hennes omärkbara steg litar på.

Föreställningen är ca 40 minuter och spelas i det intima för ett obestämt antal åskådare.
Före-läsning och Efter-samtal kan ordnas om så önskas.

Musik av Alessandro Cortini och Asher Tuil
Teknik av Lumination
Foto av Franz Kimmel

Ett hårresande solo hade premiär den 20 februari 2020, och spelades även den 21, 22, 23 februari på Weld i Stockholm, samt den 8 mars på Skogen i Göteborg. Den 14 juni skulle solot spelas på International Dance Theater Festival (IDTF) i Tokyo, men detta tillfälle är inställt pga covid-19.

Ett hårresande solo är en ccap-produktion med finansiering från Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholm stad och Riksteatern.